Skip to Content

Energia termică solară

Soarele transmite energie și nu percepe o taxă pentru acest lucru. Milioane de oameni utilizează energia termică solară, având în vedere resursele lui nelimitate, ecologia-și accesibilitatea.

Având în vedere numărul de zile însorite in Republica Moldova, și utilizând tehnologia solara, putem obtine gratuit apa calda si caldura timp de 8 luni ale anului.

 

 

In aceast scop se utilizeaza echipament pentru transformarea energiei solare în energie termică. Noi vindem și instalam sisteme solare a unui dintre cei mai importanti producatori din domeniul tehnologiei solare, care foloseste cele mai noi tehnologii, echipamente și are potențial științific de producție extrem de instruit.

Într-o linie de producție sunt colectoare solare plate, cu o suprafață de la 2m2 la 10m2. Colectoarele, cu o suprafață de 4m2, 5m2 și 10m2 fiecare sunt utilizate în sisteme industriale, foarte mari. Pentru sisteme mai mici se folosesc colectoare solare plate de cupru cu o suprafață de 2,6 m2 fiecare, cu posibilitatea de a crește numărul acestora.

Toate colectoarele sunt testate și certificate de către TUV Rheiland, majoritatea din ele sunt certificate cu sigiliul internațional de calitate Solar Keymark și enumerate BAFA.

Conform testarii și certificarii colectoarele solare plate au o eficiență excelentă și caracteristici de înaltă rezistență. Pentru a obtine acest lucru se utilizează materiale de inalta calitate si tehnologii moderne:

-carcasă din aluminiu anodizat, care rezista efectelor negative ale precipitatiilor;

-sistema hidraulica si amortizoare din cupru rezistenta la coroziune;

-sudarea cu ultrasunete de chiuvete de cupru;

- sticla prismatica si foarte selectiva de 4 mm grosime !!!

 

Colector solar plat ENSOL

Colector solar este conceput pentru a transforma energia solară conținută în razele solare în energie termică utilă, aplicată pentru:

-prepararea apei calde menajere;

-încălzirea apei din piscină sau;

-ca sursă de căldură în sistemul de încălzire.

Constructia carcasei colectorului este compusa dintr-un cadru rigid C, executat din profil de aluminiu special, prelucrat prin anodizare. Carcasa este închisă de jos cu placă de aluminiu G, si capacul este realizat dintr-o, sticla solara speciala călită si foarte selectiva A.

Modalitatea de fixare colectorului asigură etanşeitatea carcasei şi minimizează sarcine termice. Absorbant I este elementul de bază a colectorului. Placa lui este fabricata dintr-o bucată subţire de cupru cu suprafata înaltă-selectiva, prelucrata cu metalo-ceramică ETA, cu scopul de a asigura un nivel ridicat de absorbţie a radiaţiei solare şi, prin urmare, realizarea eficienţei mai mare în procesul de conversie a energiei.

Placa absorbantului I este atasata de sistemul de ţăvi de cupru E, în care circulă substanţa de lucru, folosind metoda cu ultrasunete de sudură sau de lipire.
Pierderile de caldura sunt reduse la minimum prin aplicarea izolatiei a fundului şi pereţilor, realizata din vată minerală H cu conductivitatea termică scăzuta.

Special concepute kituri de montare, realizate din oţel inoxidabil sau aluminiu, vă permite să efectuaţi instalarea colectoarelor solare plate pe diferite acoperisuri (cu diferit pas) convenabilă şi de încredere. Fabricat în conformitate cu DIN EN 12975.

 

Colector solar plat ENSOL ES1V/2,65 

Colectorul solar plat cu suprafata 2.65 m2 este prevazut pentru montărea verticala. Structura colectorului este pe baza de absorbant dublu harpă.

Colectorul solar plat ES1V / 2,65 S are culoarea naturala de aluminiu.

Avantaje:

  • Intrarea (tur) şi ieşirea (retur) se află la acelaşi nivel. Decizia aceasta reduce numărul conductelor de interconectare până la două , ceea ce reduce numărul de fitinguri (conexiuni) şi timpul de asamblare.
  • Conectarea mai multor colectori în baterie nu necesită echilibru hidraulic, si deoarece colectoarele sunt conectate în serie, atunci fluxul in fiecare dintre ele este identic.
  • Dacă unul dintre colectoare de la baterie ar fi fost să nu fie în regulă (cum ar fi blocat), s-ar observa imediat, ca urmare lipsa de debit în toată instalarea (conectarea în serie).
  • Fluxul în conducta comuna acestei baterii de colectoare este egal cu valoarea nominală de performanță la un colector, ceea ce este important în instalațiile solare, deoarece acest lucru reduce costurile (mai mici diametrele conductelor, mai mici pompele de circulație și, prin urmare, mai puțin lichid solar necesar).
  • Inaltă rezistență și etanșeitatea corpului în urma tehnologiei de fabricatie, a formei de profil.
  • Inaltă siguranță în exploatare și durabilitate ridicată, prin utilizarea materialelor foarte calitative si rezistente la coroziune.
  • Mare coeficient de performanță, datorit stratului de acoperire ETA si acoperirea absorbentului.
  • Garnitura de sticlă, rezistentă la factori atmosferici și radiații ultraviolete.
  • Suportul de jos este fabricat din tablă de aluminiu, rezistent la gauriri. Se utilizeaza în sisteme solare asociate de rezervor cu 2 schimbătoare pentru apă caldă menajeră.
  • Posibilitatea de a conecta până la 5 colectoare, în componența unei baterii.

Caracteristicii:

Date tehnice ale colectoarelor solare plane Ensol ES1V / 2,65 pentru montaj vertical.

Colector

Simbol

Unitate

Valoare

Latime

A

mm

1120

Inaltime

B

mm

2356

Adancime

C

mm

85

Greutate

M

kg

49

Suprafata

S

m2

2.65

Eficiență optică

ηo

%

79.8

Pierdere termica (coef.)

a1

W/(m2K)

3.688

Conexiune: teava de cupru

ø

mm

22

Carcasa

profil Al- aluminiu

Capac

sticlă solar prismatic, 4 mm grosime

 

Absorber

Simbol

Unitate

Valoare

Strat selectiv

Blue Tec eta plus

Conținut lichid

V

dm3

2,2

Temperatura de stagnare

Tr

oC

208

Puterea termică (minim. garantata)

kWh/m2∙an

525